Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bandırma'da da duygulu tören

Bandırma

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Bandırma'da Garnizon Şehitliğinde yapılan törenle gerçekleştirildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü, Bandırma’da Garnizon Şehitliğinde yapılan törenle gerçekleştirildi.
Bandırma’daki törene Kaymakam Ali Mantı, 6 Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Murat Suat Semiz, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, mülki amirler, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, gaziler ve şehit aileleri katıldı.
Tören, çelenklerin konulması, saygı duruşu , saygı atışı ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in mesajının okunmasının ardından, günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Pilot Üsteğmen Onur Bozdağ yaptı. Bozdağ, şunları dile getirdi:
‘’Bugün Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yılını kutlamak ve bu zafer uğruna can veren kahraman şehitlerimizi anmak için toplandık.18 Mart 1915 , Türk tarihinde bir askeri harekatın başarılı olmasının yanında inanç azim ve birlikte örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Çanakkale Savaşı Türk evlatlarının inançla, imanla kol kola göğüs göğse sergiledikleri bir varoluş mücadelesidir.”
Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük’ün duası ile süren törende protokol mensupları şehitlikteki mezarları ziyaret ederek çiçek koydular, anı defterini imzaladılar.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli